Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα πέντε χρόνια που άλλαξαν τη Νατάσα


Κάνει ακόμα ψύχρα τα χαράματα στη Ραφήνα. Είναι νωρίς για να πάρει ο πρωινός αέρας την καθαρή, αναζωογονητική δροσιά της άνοιξης.

Η προβλήτα γκρίζα, σχεδόν έρημη, με ελάχιστους να τρέχουν με φόρμες και κάνα δυο άλλους να βολτάρουν με τα σκυλιά τους, μοιάζει μοναχική και ευάλωτη. Δεν έχει φτάσει η ώρα για να ζωηρέψει το πολυσύχναστο λιμάνι, να… μοσχοβολήσει η ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια και τις αντηλιακές λοσιόν. Τριάντα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, όλα είναι ήρεμα. Ο,τι πρέπει για απολογισμούς. Οχι, όμως, για όλους.

Το ξυπνητήρι εξακολουθεί να χτυπά τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του Κώστα και της Νατάσας Καραμανλή. Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού είναι ο πρώτος άνθρωπος που ξυπνά κάθε πρωί στο σπίτι της Ραφήνας, μια συνήθεια η οποία την ακολουθεί εδώ και μια δεκαετία. Το ρολόι άρχισε να χτυπά στις 5 τα χαράματα από την εποχή όπου ή ίδια αποφάσισε να γυρίσει τους δείκτες πίσω για να κυνηγήσει ένα προσωπικό όνειρο που μια μέρα θα την έφερνε στον ψυχρό κόσμο των χειρουργείων, εκεί όπου οι ζωές κρέμονται από τα δάχτυλα των ανθρώπων με τις πράσινες στολές.

Η «φοιτήτρια», όπως πολύ συχνά συνήθιζε να την αποκαλεί αστειευόμενος ο Κώστας Καραμανλής, είναι πλέον γιατρός. Σήμερα το ξυπνητήρι της εξακολουθεί να χτυπά χαράματα ώστε να χωρέσουν στις 24 ώρες της ημέρας τόσο οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις όσο και η φροντίδα της Αλίκης και του Αλέκου. Τα δίδυμα πάνε πια σχολείο και χρειάζονται φροντίδα και προετοιμασία για την πρωινή εκκίνηση. Πρέπει να τα προλάβει όλα προτού ξεκινήσει για τη δουλειά μετακινούμενη, όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι για επαγγελματικούς λόγους, από τη Ραφήνα στην Αθήνα.

Εχοντας αποκτήσει από τις αρχές του χρόνου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χειρουργού, η Νατάσα Καραμανλή συνεργάζεται με ένα ερευνητικό κέντρο στο Χαλάνδρι, αλλά και με μια ιδιωτική κλινική στο Παγκράτι. Αν και η χώρα βιώνει τα σκληρά επακόλουθα της οικονομικής κρίσης και η ανεργία σαρώνει ακόμη και τον ιατρικό κλάδο, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού καταφέρνει να έχει δύο δουλειές. Κοινός παρονομαστής τους είναι τo επιστημονικό αντικείμενο στο οποίο έχει ειδικευτεί. Ειδικότερα, έχει ενταχθεί στο Γυναικολογικό Τμήμα στο ερευνητικό κέντρο του Χαλανδρίου και μετέχει στις έρευνες που γίνονται για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και σε εξετάσεις όπως η μαστογραφία, η κυτταρολογική εξέταση κ.ά.

Πηγή : protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *